H εκπαιδευτική πλατφόρμα Moodle βασίζεται στην εποικοδομιστική θεωρία της μάθησης. Η πρώτη καινοτομία που εισάγει είναι ότι ο μαθητής αποκτά ολοένα και περισσότερες ικανότητες ερμηνείας και αναπαράστασης του κόσμου γιατί επεμβαίνει στην εκπαιδευτική ύλη (κείμενα, εικόνες, πολυμέσα) που έχει ετοιμάσει ο δάσκαλος, εμπλουτίζοντάς τη με νέο δημιουργικό περιεχόμενο που το οικειοποιείται χτίζοντας σταδιακά τη δική του εικόνα του κόσμου.
Η δεύτερη καινοτομία αφορά την ανάληψη ρόλου από τους μαθητές στο πλαίσιο των μαθημάτων τους.
Η τρίτη καινοτομία έχει να κάνει με τη δυνατότητα δικτύωσης που παρέχει η πλατφόρμα Moodle. Οι μαθητές και ο δάσκαλος καλούν άλλες τάξεις ή άλλο σχολείο να συμμετάσχουν στην τρέχουσα έρευνα ή εργασία.
Οι μαθητές ανακάλυψαν και εφάρμοσαν πολλές από τις παραπάνω καινοτομίες καθώς και εξοικειώθηκαν με το λογισμικό διεξαγωγής ηλεκτρονικών μαθημάτων. Συγκεκριμένα, έμαθαν να συμπληρώνουν ερωτηματολόγια, να αναζητούν και να καταγράφουν πληροφορίες μέσα από το διαδίκτυο, να ανεβάζουν αρχεία, να παρακολουθούν και να σχολιάζουν video, να χρησιμοποιούν wikies, να κάνουν chat, να απαντούν σε ερωτήσεις αξιολόγησης και να δέχονται την κατάλληλη ανατροφοδότηση ανάλογα με την απάντηση.
Εκπαιδεύτρια: Ιωάννα Μανιουδάκη, μεταπτυχιακή φοιτήτρια του προγράμματος «Διδακτική της Τεχνολογίας και Ψηφιακά Συστήματα» με κατεύθυνση την ηλεκτρονική μάθηση στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ελένη Αλεξανδροπούλου (ΠE09 Οικονομολόγος).